Rekrutacja Cennik Kontakt Dokumenty Dlaczego my?


Aktualności
Komunikaty
Archiwa
Foto - archiwum
O Akademii
Kadra
Co nas wyróżnia Nowość
Zajęcia adaptacyjne
Zajęcia programowe
Zajęcia dodatkowe
Plan dnia Smyka
Jadłospis
Strefa Rodzica Nowość
Oczytani
Teatr Rodziców
Przedszkole pod chmurką
Polecamy







Jadłospis

Dzieci w naszym przedszkolu jedzą zgodnie z indywidualnymi potrzebami – nie limitujemy posiłków, ani nie zmuszamy dzieci do jedzenia. Każdego dnia podczas posiłków kształtujemy u dzieci dobre maniery i zasady etykiety przy stole.
W trakcie posiłków, stosujemy trzy zasady:
I - nie zmuszamy dzieci do jedzenia,
II - zachęcamy do spożywania wszystkich potraw, nawet tych, których dzieci nie lubią,
III - nie popędzamy w czasie jedzenia.
 
Własna kuchnia

Oferujemy dzieciom zdrowe i smaczne posiłki z własnej kuchni. Przestrzegamy diet dostosowanych do indywidualnych potrzeb. Umożliwiamy wspólne gotowanie w ramach propagowania świadomego odżywiania. Posiłki w naszej placówce przygotowujemy we własnej kuchni! Nad  menu czuwa  dietetyk, który dba o prawidłowe planowanie żywienia dzieci, układa jadłospisy złożone z dań o odpowiedniej kaloryczności, zawierających niezbędne składniki pokarmowe i mineralne. Dzieci mają zapewnione 4 posiłki (śniadanie obiad złożony z dwóch dań, podwieczorek ). Nad jakością i ich smakiem czuwa profesjonalna i doświadczona załoga.
Nowoczesne zaplecze oraz wyposażenie kuchni pozwala przygotowywać smaczne, zdrowe i pożywne posiłki. Technologia urządzeń, które wspierają pracę kucharzy pozwala na przygotowanie posiłków na parze. Potrawy dzięki temu zachowują minerały i witaminy, niezwykle ważne podczas rozwoju dzieci. Stawiamy bardzo wysokie wymogi serwowanym potrawom, przygotowujemy je tylko i wyłącznie na bazie naturalnych składników, urozmaicając menu sezonowymi owocami i warzywami.
Dbamy o estetykę podawania potraw. Gotowe posiłki są przystrojone i uformowane w zachęcający sposób. Bogactwo barw, kształtów, smaków przekonuje niejadków do spróbowania i delektowania się podanym jedzeniem.
 
 
Zgodnie z opracowanym przez nas i zatwierdzonym przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną w Sochaczewie Programem Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GHP/GMP), w kuchni przedszkolnej przygotowywane są wszystkie posiłki z zachowaniem wszystkich wymogów minimum sanitarnego.
 
Obecnie nasze tygodniowe jadłospisy są dostosowywane do najnowszego Rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Nad ich poprawnością czuwa Pani Zofia Gasik – Szefowa Kuchni.
 
W razie Państwa wątpliwości lub sugestii dotyczących żywienia prosimy o kontakt mailowy: sekretariat@akademiaprymusa.edu.pl (w tytule prosimy wpisać – dotyczy żywienia) lub osobisty z Panią Zofią Gasik codziennie w godz. 7.00 – 15.00 w budynku Akademii Smyka.
 
 
 
 
 
do góry

©2008 -